FAC event 2021

Red & Green Fights for FAC

Overhandiging cheque aan de oprichter en bezieler van FAC,

de heer Bert Vanmechelen op zaterdag 28 augustus

Het evenement en benefiet ten voordele van de organisatie Fighters Against Cancer dat door onze vriendenkring werd georganiseerd, was een groot succes.

Van de vele foto's die werden gemaakt door enkele vrijwilligers-fotografen, hebben we enkele video's gemaakt.

Veel kijkplezier.....

Het onco -en palliatief team van het St Trudo ziekenhuis te St Truiden kwam nl met een PRACHTIG idee……

Het bouwen van een buitenpaviljoen om langdurige zieken (onco – en palliatieve patiënten ) toe te laten om hun huisdieren op bezoek te laten komen….  Iets wat momenteel uniek is in België ….

In dagen van eenzaamheid, verdriet, pijn en wanhoop zullen alle dierenliefhebbers onder ons het kunnen bevestigen dat de troostende blik of knuffel van je huisdier soms het beste medicijn is. Patiënten staan niet enkel stil bij hun eigen gemis, maar ook dat van hun huisdier.


Om deze reden hebben we het plan opgevat een aparte, ingerichte verwarmde ruimte te voorzien waar een ontmoeting kan plaatsvinden tussen patiënt en hun geliefde huisdier!  Concreet zien we dit als een soort “outdoor living “ in de binnentuin van het ziekenhuis.  We willen voorzien dat ook de bedlegerige patiënten vlot tot daar gebracht kunnen worden en zo van een andere, maar toch veilige, omgeving kunnen genieten.  Dit project lijkt ons een grote meerwaarde te zijn voor de patiënten, niet enkel voor oncologie maar ook voor geriatrie, pediatrie, revalidatie …


De organisatie FIGHTERS AGAINST CANCER wilt dit project financieel steunen en hier komt Red & Green bijstaan als extra steun in deze moeilijke strijd!

Para-commando’s zijn gekend om hun doorzettingsvermogen, karakter , hardheid, discipline …maar ook met het hart op de juiste plaats.  Dit zijn de kenmerken, waarden die alle para-commando's hoog in het vaandel dragen !!


HARD MET HART !!!

NEVER SURRENDER !!!

WHO DARES WINS!!

Wie zijn 

Fighters Against Cancer werd zes jaar geleden opgericht door Bert Vanmechelen, advocaat en voorzitter van Thai en Mix Fight Club “Death Row”. 


Aanvankelijk was de bemanning verzameld om deel te nemen aan Relay for Life, een bekende Belgische liefdadigheidsloop. Daarna werd dit de springplank voor de organisatie die Fighters against Cancer vandaag is.


FAC is een team van nationale en internationale strijders en hun loyale fanbase die zich op lange termijn hebben ingezet om voor de kleinsten onder ons te vechten door bewustmaking, financiering te verstrekken en consequent te geloven in de mogelijkheid dat we samen de kindertijd kunnen overtreffen kanker. 


In 2014 en 2015 bracht de gezamenlijke inspanning een ongelooflijke € 50.000 op die volledig werd geschonken aan de Belgische Stichting tegen Kanker, de enige nationale organisatie die kanker bestrijdt in België.


MEER WETEN?:  https://fightersagainstcancer.be/